بهترین توکسین بایندر چند جزئی

اثرات مفید توکسین بایندر چند جزئی

 

چگونه با مایکوتوکسین ها مقابله کنیم؟

در صنعت کشاورزی توکسین بایندر ماده ای است که به خوراک حیوان افزوده شده و باعث خنثی سازی سموم از جمله مایکوتوکسین ها و اندوتوکسین ها (LPS) می شود، در نتیجه استفاده از توکسین بایندر از حیوان در برابر خطرات ناشی از مایکوتوکسین ها محافظت می کند.

 جذب

توکسین بایندرها سموم را در لایه های متخلخل خود به دام می اندازند و مانع جذب آن ها در دستگاه گوارش می شوند؛ که استفاده از این مواد جاذب در خوراک دام برای مقابله با مایکوتوکسین ها به ویژه آفلاتوکسین ها با ساختار شیمیایی قطبی رایج است. اگر یک ساندویچ را تصور کنید، آفلاتوکسین همچون یک تکه گوشت در بین دو تکه نان (به عنوان توکسین بایندر) قرار می گیرد. هنگامی که مایکوتوکسین وارد لایه­های بایندر می شود، نیروی الکتریکی تولید شده به وسیله ی اتم های بایندر و مایکوتوکسین باعث ایجاد یک پیوند محکم می گردد. اگرچه یک توکسین بایندر خوب فعالیت آفلاتوکسین ها و حتی اندوتوکسین ها را متوقف می کند، اما برخی مایکوتوکسین ها هستند که نمی توانند باند شوند؛ چرا که ساختارشان همچون آفلاتوکسین ها قطبی و ساده نیست. برای مثال برای کنترل تریکوتسن ها مثل دئوکسی نیوالنول، فیومننسین و زیرالنون به روش های دیگری نیازمند هستیم.

مواد تشکیل دهنده توکسین بایندرها

  • سیلیکات ها
  • بنتونیت
  • دیواره سلولی مخمر اتولیز شده
  • زغال فعال

ارزیابی توکسین بایندر ها

هنگام انتخاب یک توکسین بایندر باید به این موضوع توجه کنید که این ترکیب کدام یک از سموم را جذب می کند. اگر ترکیبی به صورت غیر اختصاصی انتخاب شود می تواند سایر مواد مغذی از جمله ویتامین ها و مواد معدنی را نیز جذب کند و در نتیجه ارزش غذایی خوراک کاهش می یابد. در مجموع 300 محصول تجاری با استفاده از روش مرجع اتحادیه اروپا (EURL) مورد ارزیابی قرار گرفتند؛ که در بین آن ها تنها بنتونیت با کیفیت بالا قادر به باند شدن با بیش از 90 درصد از آفلاتوکسین B1 با غلظت 4ppm  در 5=pH بود.

غیرفعال سازی مایکوتوکسین ها با روش های پیشرفته

درحالی که بایندر ها رایج ترین راه برای مقابله با سموم قارچی هستند، اما ساختار شیمیایی متفاوت مایکوتوکسین ها و محدودیت های اتصال باعث استفاده از روش های جدیدتر شده است.

بایوترنسفورمیشن (تغییر شکل فضایی)

در واقع بایوترنسفورمیشن، آینده ی مدیریت خطر مایکوتوکسین هاست. این کار باعث تغییر مایکوتوکسین های غیر قابل جذب با روش های رایج به سوبستراهایی بدون ضرر شده که در کنار این تغییر هیچ اثر منفی بر سلامت آبزیان مشاهده نمی شود.

رسپینا به عنوان یکی از پیشگامان در صنعت افزودنی های خوراک دام و طیور به این روش برای مقابله با سموم قارچی دست یافته است.

 محصول ما حاوی:

  • بنتونیت و زغال فعال فرآوری شده با قابلیت بالای جذب سموم قطبی
  • آنزیم هایی با منشا میکروبی با قابلیت تغییر شکل فضایی سموم به متابولیت هایی بی ضرر نظیر تریکوتسن ها
  • عصاره های گیاهی تجزیه کننده ی فیومننسین
  • دیواره ی مخمر بمنظور خنثی سازی زیرالنون و اکراتوکسین A

حفاظت زیستی

یکی از راه های کنترل اثرات سو ناشی از مایکوتوکسین ها، استفاده از عصاره های گیاهی است. در بین گیاهان مختلف، خار مریم می تواند مشکلات ناشی از سموم را کاهش دهد، چرا که سیلیمارین موجود در خار مریم با اتصال به غشا سلول های کبدی باعث سرکوب نفوذ سم به سلول ها می شود؛ در نتیجه از التهاب کبدی جلوگیری کرده و خاصیت تحریک سیستم ایمنی و احیاء کنندگی را دارا می باشد.

بر اساس مطالب ذکر شده استفاده از ترکیباتی که تنها بر بنتونیت متکی هستند، نمی تواند راه حلی مناسب برای مقابله با طیف گسترده ای از مایکوتوکسین ها باشند. استفاده از توکسین بایندرهای چند جزئی که حاوی پلیمر های اختصاصی، آنزیم های نوترکیب و ترکیبات فایتوژنیک هستند می توانند تحولی عظیم در راستای مدیریت خطر مایکوتوکسین ها باشند.

راه حل ها

مقالات

افزودنی های دام و طیور

افزودنی های دام و طیور

بامداد رسپینا